Andere soorten

Het isoleren van je huis houdt de warmte binnen en de kou buiten. Het isoleren van de plekken waar de meeste warmte het huis verlaat, is het effectiefst. Daarom zijn de gevel, het dak en de ramen de meest gangbare locaties. Er zijn verschillende materialen die je hiervoor kan gebruiken en elk materiaal heeft andere kenmerken. De meest gebruikte isolatiematerialen zijn glaswol, steenwol, pur- en pir isolatie.

 1. Glaswol
  Glaswol is gemaakt van gerecycled glas en zand en heeft als voordelen dat het erg goed isoleert, het is niet duur en weegt weinig. Daardoor is het makkelijk neer te leggen en wordt deze vorm van isolatie vaak gebruikt voor dak en muren. Een andere mooie bijkomstigheid is dat glaswol brandwerend is en geluiden tegenhoudt. Een groot nadeel van glaswol is dat het werken ermee voor huidirritaties kan zorgen, want als je er in snijdt kunnen er deeltjes en vezels vrijkomen.
 2. Steenwol
  Steenwol is een duurzame manier van isoleren, want het gebruikt de vezels van vulkanisch gesteente dus het is natuurlijk. Steenwol is min of meer dezelfde prijs als glaswol, en deelt veel van de positieve eigenschappen. Bovendien is het een materiaal dat nauwelijks schimmels aantrekt en dat niet verouderd. Voor spouwmuurisolatie is steenwol perfect.
 3. PUR isolatie
  PUR staat voor polyurethaan en wordt aangebracht in de vorm van een schuim dat na enkele seconden hard wordt. Omdat het schuim uitzet, isoleert het niet alleen goed, maar sluit het ook alle kieren en gaatjes. PUR is vooral geschikt voor vloer- en kruipruimte isolatie, maar is wel de duurste optie.
 4. PIR isolatie
  PIR staat voor polyisocyanuraat, een materiaal soortgelijk als PUR, alleen wordt het in platen geleverd. Deze platen zijn licht en makkelijk om mee te werken. Bovendien is de isolatiewaarde erg hoog en komt schimmelvorming nauwelijks voor. Vergeleken met PUR is het de helft goedkoper en werkt het ook brandwerend. Het nadeel van dit materiaal is echter dat er chemische stoffen worden gebruikt om het te vervaardigen.

Neem eens vrijblijvend contact op met ons door een mail te sturen info@pu-isolatie.nl.