Kruipruimte isolatie

Het is goed om de kruipruimte te isoleren om zo geld te besparen op de energierekening. Een van de gemakkelijkste plekken om te isoleren is de kruipruimte en de spouwmuren.

Het is wel nodig om een kruipruimte te hebben en als je er een hebt moet deze voldoende goed toegankelijk zijn om het isolatiemateriaal aan te brengen. Daarnaast dient deze ook minimaal 30 cm hoog te zijn.

Wat kost kruipruimte isolatie precies?

Het is mogelijk om er zelf voor te kiezen om de kruipruimte te isoleren. Het is goed om te zien hoe je eenvoudig en gemakkelijk de kruipruimte kunt isoleren als je twee rechterhanden hebt. Als dit niet het geval is dan kun je het beste een isolatiespecialist inschakelen. Deze kan voor een betaalbaar bedrag de kruipruimte isoleren.

Door een specialist

Natuurlijk is het slim om een specialist in te schakelen om je kruipruimte te laten isoleren. Een vakman weet precies hoe het moet en zorgt ervoor dat het isolatiemateriaal perfect in de kruipruimte komt. Een isolatiespecialist kan met de vele jaren de meest voorkomende fouten voorkomen. Fouten welke iemand, die nooit eerder isolatie in de kruipruimte heeft aangebracht kan maken. Fouten welke ervoor zorgen dat de besparing niet zo hoog is als het eigenlijk zou kunnen zijn.

Alles wat je moet weten

In Belgiƫ hebben we veel problemen met water in de kruipruimtes. Vaak staat het grondwater te hoog en ontstaan er plassen. En omdat de lucht onder het huis koud is condenseert dit en zorgt er voor dat de luchtvochtigheid heel hoog is. Deze hoge luchtvochtigheid is niet alleen schadelijk voor bouwconstructies en leidingen die zich in de kruipruimte bevinden. Kou en vocht kan via de vloer en de muren het huis intrekken waar het schimmel en rot kan veroorzaken. Ook kunnen natte kruipruimtes ongedierte aantrekken, zoals pissebedden, slakken en huismijt. In 20 procent van de huizen in Vlaanderen komen deze problemen voor en gelukkig kan het isoleren van je kruipruimte hier goed bij helpen.

Wat is de kruipruimte en waarom is isoleren belangrijk?

De kruipruimte van een huis bevindt zich onder de vloer van de begane grond. Dit is meestal een ruimte van gemiddeld 80 centimeter hoog waar leidingen doorheen lopen, elektriciteitskabels of funderingen. Omdat de kruipruimte zich onder de grond bevindt zijn er vaak problemen met ventilatie en water waardoor het een koud en klam hok wordt onder je huis.

Contact?

Neem nu contact met ons op en stuur een mail naar: info@pu-isolatie.nl