Betonnen vloer isoleren

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan betonnen vloeren. Een betonnen vloer kraakt bijvoorbeeld niet en vervormt niet als het nat wordt. Hierdoor zijn problemen met vocht, zoals doorbuigen en rot of schimmel in het verleden. Door een betonnen vloer aan te leggen verleng je de levensduur van je vloerbedekking, maar los je eventuele problemen met je kruipruimte niet mee op.

Isolatiewaarde van de vloer

Ook als je een betonnen vloer hebt, is het verstandig om kruipruimte isolatie te laten aanleggen. Goede isolatie kan bijvoorbeeld de temperatuur van de vloer met 4 graden verhogen. Bovendien is het klimaat in je kruipruimte beter waardoor minder vocht omhoog trekt het huis in. En alles wat zich in de kruipruimte bevindt zoals leidingen en bouwconstructies, is beter beschermd.

Hoe wordt kruipruimte isolatie gedaan?

Deze vorm van isolatie is niet erg duur, en wordt vaak gedaan door de onderkant van de betonnen vloer te isoleren vanuit de kruipruimte. Dan wordt isolatiemateriaal tegen het plafond van de kruipruimte bevestigd. Is dit plafond niet makkelijk te bereiken, dan is bodemisolatie een optie. Hier wordt isolatiemateriaal de kruipruimte in gespoten zodat het op de bodem ligt en condensatie vermindert en de temperatuur verbetert.

Mail ons voor vragen: info@pu-isolatie.nl